Cum să vă gestionați ofertele

Cum îmi pot exporta ofertele de pe Piața mea de acasă în Piața (piețele) țintă?

Pentru a vă exporta ofertele de pe piața dvs. de origine, conectați-l pe IMN doar introducând acreditările dvs. API în secțiunea „piață de origine”.

Odată ce API-urile sunt detectate, va începe importul către IMN.

Dacă apoi doriți să exportați pe piețele țintă, trebuie doar să faceți același lucru pentru piețele țintă și să setați prețul și condițiile de livrare.

Consultați videoclipul de aici care vă arată cum să faceți acest lucru pas cu pas

Cum pot exporta doar anumite oferte?

Pentru a selecta doar anumite oferte de exportat pe piața dvs. țintă, faceți clic pe săgeata din apropierea pieței țintă, selectați butonul albastru de sub „vezi ofertele exportate”, iar din listă veți avea în partea dreaptă, posibilitatea de a pune ofertele „activate” sau „dezactivate”.

De asemenea, puteți să „editați” parametrii fiecărei oferte (preț, inventar, stoc) pentru fiecare ofertă.

Puteți urma acest tutorial dacă aveți nevoie de mai mult ajutor: Selectați ofertele de export

Cum pot edita valorile pentru toate ofertele, cum ar fi prețul, livrarea și timpul de pregătire?

Dacă doriți să modificați prețul ofertei, costurile de transport și timpul de pregătire în vrac, puteți face acest lucru cu ușurință făcând clic pe piața respectivă din meniul IMN din partea stângă și selectând „preț și expediere” - Faceți clic aici dacă doriți vezi un videoclip de ajutor


> Vă rugăm să rețineți că Cdiscount acceptă un timp de pregătire maxim de 5 zile în total. Dacă este mai mare, ofertele nu vor fi afișate corect pe Cdiscount, deși sunt exportate prin IMN.

Acest lucru este explicat și în secțiunea „Preț și livrare”.

Timpul total de pregătire pentru ofertele dumneavoastră (valoarea stabilită pe piața de origine + întârzierea pe care o adăugați în cazul în care o adăugați prin IMN) trebuie să fie de maximum 5 zile. Prin „timp de pregătire”, se înțelege timpul necesar pentru trimiterea coletului la oficiul poștal. Pe de altă parte, „timpul de expediere”, va fi calculat automat de piață.-

Cum pot edita valorile pentru ofertele unice exportate?

După cum sa explicat mai sus, puteți face clic pe simbolul cu trei linii de pe linia de ofertă respectivă din lista dvs. de export și puteți face clic pe Editare. O serie de parametri editabili vor apărea, inclusiv prețul, livrarea și stocul de inventar

Puteți face clic aici pentru mai mult ajutor

Ce se întâmplă dacă sincronizarea din Prezentare generală pare validă, săgețile sunt toate verzi, dar ofertele mele nu apar pe Piața țintă?

Atunci când ofertele sunt importate pe IMN prin intermediul pieței de origine și apoi exportate pe piața țintă, platforma transferă informațiile peste piețe pe baza codurilor EAN (numite și GTIN) ale produselor. Asta înseamnă că sunt posibile două scenarii:


> Dacă produsele pe care le vindeți sunt deja prezente pe piețele dvs. țintă (dacă codul de bare EAN este deja acolo), ofertele dvs. vor fi trecute automat în câteva ore, nu trebuie să faceți nicio altă acțiune în acest sens, iar dvs. vă puteți controla ofertele de la IMN;


> Dacă produsele nu există pe piețele dvs. țintă (EAN nu este prezent), acestea trebuie mai întâi create pe piețele țintă.

Odată ce se face acest lucru, ofertele dvs. vor fi potrivite automat pentru acestea. Dacă acesta este cazul dvs., puteți contacta managerul de cont al pieței dvs. aferente, care vă va fi disponibil pentru a vă ajuta să creați produsele și să îndepliniți traducerile.

Asigurați-vă că utilizați același cod EAN atunci când creați produsul pe piețele țintă.


În cazul în care vă aflați în al doilea scenariu, puteți crea produsele pentru fiecare piață urmând instrucțiunile de mai jos:


Pentru Kaufland.de, faceți clic aici : Instrucțiuni pentru a vă crea produsele pe Kaufland.de

Pentru Cdiscount, faceți clic aici : Instrucțiuni pentru a vă crea produsele pe Cdiscount

Pentru ePrice, faceți clic aici : Instrucțiuni pentru a vă crea produsele pe ePrice

Pentru eMAG, faceți clic aici : Instrucțiuni pentru a vă crea produsele pe eMAG


Dacă nu puteți face acest lucru pe cont propriu, puteți solicita ajutorul piețelor țintă pentru crearea și traducerea produselor.


Pentru CDiscount (dacă CDiscount este piața dvs. țintă), acesta poate fi solicitat deschizând un bilet în back office-ul dvs. Cdiscount; puteți folosi subiectul „IMN – Solicitare ajutor – Creare produs și sincronizare oferte”.

Pentru celelalte piețe acest lucru poate fi solicitat trimițând un e-mail către echipele dedicate la:

eMag - imn.emag@emag.ro

Kaufland.de - seller@kaufland-online.de

EPrice - imn@eprice.it

Am făcut modificări manual pe back office-ul pieței țintă în timp ce IMN Sync este activ. Acest lucru ar cauza o suprascriere a modificărilor mele?

Dacă vă conectați piața țintă cu IMN, IMN va actualiza ceea ce este afișat pe piața țintă, depășind alte modificări manuale pe care le-ați putea face singur în back-office-ul pieței țintă respective.

Aceasta se referă la modul în care funcționează în principiu IMN: În fiecare oră, IMN actualizează piața țintă trimițându-i informații, pe baza a ceea ce se sincronizează de pe piața dvs. de origine.

Dacă faceți o modificare manual în back-office-ul pieței țintă în timp ce conexiunea la prezentarea generală IMN este activă, modificarea respectivă va fi, prin urmare, suprascrisă de IMN.

Dacă doriți ca modificările dvs. manuale efectuate la back office-ul pieței țintă să rămână în vigoare, este încă posibil, dar în acest caz, soluția ar fi să vă gestionați piețele țintă manual „dezactivând sincronizarea” din Prezentare generală IMN.


Puteți face acest lucru și, în continuare, să fiți utilizator IMN și să beneficiați de reducerile comerciale la costurile de membru pe fiecare piață.

Sincronizarea către Cdiscount pare validă, săgețile sunt toate verzi, dar ofertele mele nu apar pe Piața țintă?

În cazul Cdiscount ca Piață țintă, vi se va cere să completați 3 moduri de livrare:


Standard (Fără urmărire, doar pentru comenzi cu valoare mică)

Urmărit (cu un număr de urmărire valid)

Înregistrat (Cu un număr de urmărire valid + livrare cu semnătură)


Cdiscount necesită completarea pentru orice ofertă atât Urmărit, cât și Înregistrat - în Instrumentul IMN, va trebui să completați ambele moduri pentru ca ofertele dvs. să fie activate.


Modul „Standard” este opțional – poți alege să nu oferi deloc comenzi neurmărite, în orice caz, clientul nu va putea alege neurmărât pentru toate comenzile peste un anumit prag.


Mai multe informații aici: https://imnnow.com/files/cto_layout/downloads/en/Cdiscount%20Delivery%20Methods.pdf

Tabloul meu de bord IMN afișează o eroare „Necesită crearea variației”, ce trebuie să fac?

Acest lucru este specific pentru produsele care au variații de dimensiune și/sau culoare - este necesar un pas suplimentar inițial la nivel de piață pentru a potrivi schema de mărime/culori cu familia SKU potrivită.

Pentru Cdiscount, veți găsi instrucțiuni aici: https://cdiscount-marketplace.force.com/help/s/article/Comment-cr%C3%A9er-des-produits-variants?language=en_US

Pentru Kaufland, veți găsi instrucțiuni aici: https://www.kaufland.de/produktdaten/guideline/


Cum îmi suspend sincronizarea nouă a ofertei pe una dintre piețe (Ce se întâmplă exact dacă dezactivez săgeata de sincronizare)?

Dacă doriți să suspendați temporar actualizările de la IMN către una dintre piețele țintă, faceți clic pe săgeata corespunzătoare din back-office-ul dvs. IMN și selectați „Dezactivați sincronizarea”, așa cum se arată aici: Dezactivați sincronizarea



Cu această soluție, vă va fi posibil să utilizați direct back-office-ul Marketplace pentru a trimite informațiile despre ofertă, dacă preferați acest lucru.



Foarte important! Vă rugăm să rețineți că acest lucru va împiedica actualizările ulterioare ale stocului/prețului/livrării către piața țintă, dar NU va elimina lista de oferte care a fost trimisă anterior către Piață. Acest lucru rămâne vizibil pentru consumatori: IMN nu va mai trimite informații noi către Piață, dar datele adăugate anterior vor fi în continuare acolo. Dacă, în schimb, doriți să vă puneți complet în stand-by magazinul (nu arătați ofertele dvs. consumatorilor), vă rugăm să urmați procedura „Mod vacanță”.


Cum îmi suspend complet vânzările pe una dintre piețe (modul vacanță)?

Dacă doriți să suspendați complet vânzările pe una sau mai multe piețe (puneți lista de oferte în stand-by, fără a o afișa consumatorilor), rețineți că doar dezactivați sincronizarea din Prezentare generală (dezactivând săgeata către Piața țintă). ) NU va fi suficient.

Va trebui să activați Modul Vacanță pe fiecare dintre Piețele pentru care doriți să suspendați publicarea ofertei.

Mai jos puteți găsi procedura pentru fiecare piață.



Kaufland.de:


Puteți folosi o funcție de editare în masă pentru a vă întrerupe toate articolele din magazin: https://sellerportal.kaufland.de/offers/


Vă rugăm să procedați după cum urmează:


Selectați toate articolele dvs. -> Va apărea un drop-down -> Selectați acțiunea „Întrerupeți”

Dacă vă actualizați stocul prin intermediul unui sistem de magazin sau al unei interfețe software, vă rugăm să faceți și acolo modificările necesare pentru a evita primirea de noi comenzi în timpul liber. În ciuda faptului că ofertele dvs. sunt offline, vă reamintim să verificați regulat biletele clienților și să răspundeți în termen de 48 de ore.


Cdiscount:

Instrucțiuni pentru modul vacanță (Cdiscount)



ePRICE:


În back-end-ul ePRICE, faceți clic pe „Contul meu > Setare”.

Aveți un câmp de dată unde scrie „Închis de la” - Vă rugăm să introduceți datele de vacanță pe care doriți să le implementați și să faceți clic pe „Salvați”.

Ofertele dvs. vor fi eliminate de pe site între această perioadă și nu vor fi înregistrate comenzi noi.


eMAG:

Instrucțiuni pentru modul vacanță (eMAG)

Cum să utilizați funcția de pornire/dezactivare și funcția „dezactivați toate” din lista de oferte exportate? Care este diferența dintre „dezactivați toate” în export și dezactivarea săgeții de sincronizare a ofertei din Piața țintă?


Pentru fiecare Piață țintă, veți putea accesa o listă detaliată a ofertelor exportate unde sunt afișate mai multe opțiuni - inclusiv dezactivarea unora dintre ofertele dvs. sau a tuturor ofertelor dvs. pentru a le împiedica să apară pe piețele selectate.

Este important să clarificați ce face și ce nu face funcția „pornire/oprire” și „dezactivare a tuturor”.

Prin „dezactivarea tuturor” ofertelor dvs. exportate, nu vor fi trimise alte actualizări către Target Market, dar ofertele din Target Market vor fi în continuare vizibile pentru consumatori conform sincronizarii dvs. anterioare.

Activarea/dezactivarea ofertelor unice sau a grupurilor de oferte va merge cu un pas mai departe: dacă puneți „off” anumite oferte, acestea vor ajunge la stocul 0 pe piața dvs. țintă - și, prin urmare, nu vor mai fi vândute.

Dacă obiectivul dvs. este să vă înghețați tot catalogul (toate ofertele dvs. la stoc 0), atunci cel mai sigur și mai rapid mod de a face acest lucru este să setați magazinul în „Modul vacanță” din back-office-ul Marketplace aferent. Procedurile per Marketplace sunt disponibile aici.


Doresc să exclud unele oferte de la trimiterea către Target Marketplace, cu propriile mele reguli personalizate. Cum pot face acest lucru?


Datorită „Filtrelor de excludere” , acum puteți determina setul dvs. specific de reguli și puteți exclude anumite oferte în IMN, hotărând cum să le trimiteți către Piațele țintă alese de dvs.

De asemenea, puteți diferenția acele reguli de la o piață țintă la alta, precum și să atribuiți mai multe reguli simultan. Datorită comutatorului pornit/oprit de pe coloana din dreapta, puteți activa sau dezactiva cu ușurință filtrele de excludere oricând. Găsiți mai jos explicația care arată cum vă puteți personaliza exportul în doar câteva clicuri!


Vă rugăm să găsiți mai jos ajutor vizual despre cum să procedați pas cu pas: