Cum ma inregistrez pe IMN?


A single address to register and access your account : www.imnnow.com

Vi se va cere să completați magazinul și detaliile personale; la salvarea primei pagini de detalii, contul dvs. va fi creat.

Vă rugăm să urmați acest tutorial video pas cu pas pentru a vedea cât de ușor este să vă înscrieți la IMN și să vă înregistrați pe piețe suplimentare :)

De ce am nevoie pentru a ma inregistra?

Tot ce vei avea nevoie este un cont activ pe unul dintre cele 4 Marketplace-uri partenere (Cdiscount, eMAG, Kaufland sau ePrice) - Acest cont va fi folosit ca Marketplace de origine pentru a-ti exporta ofertele.


Care sunt documentele necesare pentru inregistrare?

Este posibil sa fie necesara incarcarea documentelor si sa furnizezi dovada informatiilor despre companie (de exemplu: administrator, numarul de TVA (daca este cazul), Nr de inregistrare la camera de comert etc.)


Daca te inregistrezi pe Kaufland.de (Germania), ti se va solicita, de asemenea, fie un certificat fiscal german (§22f), fie o declaratie privind cifra de afaceri impozabila in Germania, pe care o poti descarca aici: Declaratie fiscala pentru Kaufland.de

Care este costul inscrierii la unul sau mai multe Marketplace-uri tinta prin IMN?

Atunci cand te alaturi Marketplace-urilor tinta prin IMN, calitatea de membru este complet gratuita.

Vei plati intotdeauna doar calitatea de membru al Marketplace-ului de origine cu avantajul de a utiliza pana la 4 Marketplace-uri la costul unuia singur.  

 *Te rugam sa retii ca atunci cand te abonezi la Cdiscount prin IMN ca Marketplace tinta, este posibil sa primesti un e-mail automat de la Cdiscount, mentionand un cost de 39 EUR pe luna, odata ce contul a fost aprobat. Acest lucru se datoreaza faptului ca primesti un abonament de membru de aceasta valoare de la Cdiscount, care, cu toate acestea, va fi adus la zero avand in vedere ca te-ai inscris prin IMN.    

Dorim sa specificam acest lucru, deoarece, uneori, aceste mesaje automate pot crea unele confuzii. Astfel, confirmam din nou ca abonarea la Cdiscount prin IMN va fi intr-adevar gratuita. 

Pot conecta conturile marketplace deja existente in IMN sau trebuie neaparat sa creez altele noi prin intermediul formularului de inregistrare?

Da, iti poti conecta conturile existente ca marketplace-uri tinta daca le ai deja.

In acest caz, nu trebuie sa creezi unul nou; poti introduce doar credentialele API existente pentru marketplace-ul respectiv in dashboard-ul IMN.


Cat timp am pentru a finaliza formularul de inregistrare?

Odata ce formularul este trimis, marketplace-ul iti va procesa cererea si te va contacta dupa ce a fost aprobata sau daca are nevoie de mai multe informatii din partea ta.


Timpul pentru aprobarea formularului si primirea unui raspuns de la marketplace-urile tinta, de obicei oscilează intre 2 si 10 zile lucratoare.

Cat timp am pentru a finaliza formularul de inregistrare?

Din motive de securitate, formularul de inregistrare, odata initiat, dureaza 30 de zile.

Odata ce a expirat, procesul de inregistrare va trebui sa fie initiat din nou.

Ce se intampla daca formularul meu de inregistrare a expirat?

Daca formularul a expirat, poti incepe un formular nou, la fel cum ai procedat anterior.

Poti incepe un formular de inregistrare apasand pe sageata „interesat de?'”, aproape de marketplace-ul tinta de interes, apoi facand click pe butonul albastru de sub „Abonare”.

Se va deschide un nou formular. Primul pas este sa selectezi marketplace-ul de origine, iar apoi, sa selectezi marketplace-urile la care vrei sa te inregistrezi, continuand sa-ti introduci detaliile.

Dupa ce toate detaliile sunt completate, poti trimite formularul la marketplace-urile tinta.

Am completat formularul, dar nu pot apasa butonul „Trimite”, de ce?

Atunci cand butonul „trimite” nu poate fi apasat, fie toate campurile obligatorii nu sunt complet si corect completate (pentru acest lucru, sfatul nostru este sa revizuiesti informatiile/verifica de doua ori toate campurile formularului), ori, pentru ca exista o problema la nivel de server/browser, care poate fi rezolvata prin stergerea cache/cookies, si/sau reincercarea de la un browser alternativ.

Asigura-te ca toate ferestrele sunt „verzi” si completate in totalitate.

Daca te confrunti in continuare cu aceeasi problema, ne poti contacta la contact@imnnow.com.

In sectiunea „Informatii bancare”, mi se cere sa introduc „numarul contului bancar” - Ce este acesta?

In sectiunea „Informatii bancare” din formularul de inregistrare, campul „numar de cont” se refera la un numar de identificare bancara, de obicei intre 8 si 12 caractere, furnizat de banca ta. Cu toate acestea, numarul de cont poate diferi de la o banca la alta si, uneori, nu este detectat de formular. Poti pur si simplu sa copiezi din nou acelasi IBAN pe care l-ai scris mai sus, acest lucru va fi suficient pentru a trimite formularul. In cazurile izolate in care ar putea fi necesare detalii mai specifice cu privire la „numarul de cont”, marketplace-ul tinta te va notifica in termen de 2-10 zile lucratoare de la trimiterea formularului. 

Formularul de inregistrare solicita o factura de utilitati. Ce este mai exact ?

Pentru a indeplini cererea de facturare si pentru a trimite formularul de inregistrare, poti incarca orice factura asociata cu adresa magazinului si cu numele tau pe acesta sau numele care este asociat contului inregistrat IMN.

In esenta, detaliile IMN trebuie sa se potriveasca cu detaliile magazinului si cu ale proprietarului acestuia. Daca in aceasta etapa, acest tip de documentatie este dificil de obtinut, cel mai bine este sa completezi in continuare si sa prezinti formularul prin incarcarea unei dovezi alternative, unde adresa este vizibila si este aceeasi cu cea din documentele companiei. Daca exista ceva care trebuie adaugat pentru a valida inregistrarea, marketplace-ul tinta selectat te va ajuta imediat dupa primirea formularului.

Te rugam sa retii ca de la momentul trimiterii documentatiei, marketplace-ul va avea la dispozitie intre 2-10 zile lucratoare pentru a transmite actualizarea.


Am un cont de TVA pentru marketplace-ul de origine, am nevoie de cate unul din fiecare tara?

Nu trebuie sa deschizi un cont de TVA pentru fiecare tara in care vei opera, ai nevoie doar de un singur cont de TVA valabil din orice tara a UE. Contul de TVA pentru marketplace-ul de origine este suficient sa utilizezi IMN. 


Mi se cere sa-mi introduc numarul de TVA, dar nu am unul, pot sa ma alatur IMN fara el ?

Nu este posibil sa te alaturi IMN fara un numar de TVA european valabil. Aceasta este o cerinta obligatorie de a face parte din IMN.