Cum gestionez informatiile despre TVA, One-Stop-Shop si LUCID-ID intre tari?


Am un numar de TVA din tara mea de origine, am nevoie de unul din fiecare tara?


Pentru a face parte din IMN, este necesar sa existe o inregistrare valabila in scopuri de TVA, in Uniunea Europeana.


Daca detii un cod de TVA in tara ta de origine din Uniunea Europeana, vei putea opera pe Marketplace-urile IMN, tinand cont de reglementarile si pragurile care se aplica, pe care le vei gasi aici: https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/vat/vat-e-commerce/online-sellers_en


In cazul in care afacerea ta nu are sediul in UE (de exemplu, SUA, Regatul Unit, Asia sau America de Nord), este posibil sa ti se solicite de catre Marketplace-uri sa te inregistrezi pentru un TVA valabil in Europa.


In mod specific pentru Kaufland, este posibil sa ti se solicite un TVA german sau o inregistrare valida la OSS (One-Stop-Shop), care iti va permite sa utilizezi numarul local de TVA in intreaga Europa.


Odata ce te alaturi IMN si setezi Marketplace-ul de origine (avand in vedere ca ai un TVA european valabil), iti recomandam sa-ti simplifici obligatiile in materie de TVA prin alegerea Programului Pan-EU OSS. Daca vrei sa afli mai multe despre OSS, intra aici : https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/vat/vat-e-commerce/online-sellers_en Doriți să aflați mai multe despre acest subiect sau să primiți asistență de la un expert?

Conectați-vă cu partenerii de încredere IMN pe tema TVA și impozitare:Mi se cere sa-mi introduc codul de TVA, dar nu am unul, pot sa ma alatur IMN fara el ?

Nu este posibil sa te alaturi IMN fara un TVA european valabil. Aceasta este o cerinta obligatorie de a face parte din IMN, dar, de asemenea, este o cerinta standard de functionare pe majoritatea Marketplace-urilor europene in general.


Cu toate acestea, obtinerea unui cod de TVA in UE este usor de realizat; poti contacta sucursala fiscala locala si poti consulta, de asemenea, partenerii nostru de incredere :


 


Daca Marketplace-ul de origine este eMAG, este posibil sa fii obisnuit sa lucrezi fara un cod de TVA UE valabil doar la nivel local. 


Pentru a utiliza IMN sau pentru a extinde la nivel cross-border sub orice forma, un cod de TVA valabil la nivelul UE este necesar.


Oferiti servicii pentru a gestiona obligatiile noastre in materie de TVA (declaratii, depuneri etc.) ?

Am ales să lucrăm cu câțiva Parteneri Premium pentru a vă ajuta cu înregistrarea, depunerea, returnările și coordonarea activităților dvs. paneuropene de TVA:Ce este OSS (One-stop-shop) ?

"One-Stop-Shop" (OSS) a fost instituit de autoritatile fiscale din UE ca o simplificare a sistemului anterior de TVA al UE. Acesta iti permite sa platesti TVA la nivel central pentru vanzarile de bunuri la distanta pe intreg teritoriul UE, ca parte a unei singure declaratii de TVA. Acest lucru inseamna ca inregistrarea in mai multe state membre nu mai este necesara. 


Principala modificare a procedurii OSS este ca pot fi raportate mai multe tipuri de vanzari decat inainte si ca vei putea, de asemenea, sa raportezi vanzarile de bunuri la distanta in cadrul programului OSS. 


Daca doresti sa afli mai multe despre OSS, intra aici : https://ec.europa.eu/taxation_customs/business/vat/vat-e-commerce/online-sellers_en 

Mi se cere sa ofer un "LUCID-ID" pentru Kaufland - ce inseamna?


De la 1 iulie 2022, exista o obligatie de inregistrare pentru toti sellerii care vand bunuri in ambalaje supuse participarii la sistem* catre consumatorii finali privati din Germania.

Poti gasi mai multe informatii, dar si formularul de inregistrare corespunzator, in registrul de ambalare (acceseaza direct intrebarile frecvente aici).


Dupa ce te-ai inregistrat acolo, poti salva numarul de inregistrare LUCID in setarile magazinului Kaufland si / sau in formularul de inregistrare IMN.

Toate detaliile necesare le gasesti aici : https://lucid.verpackungsregister.org/


*Conform Legii ambalajelor, ambalajele care fac obiectul participarii la sistem sunt ambalajele de vanzare umplute cu bunuri, precum si ambalajele exterioare care se acumuleaza, de obicei, ca deseuri la consumatorul final privat dupa utilizare.