Cum creez produse care nu sunt inca listate pe Marketplace-urile mele tinta?Atunci cand ofertele sunt importate pe IMN prin intermediul Marketplace-ului de origine si apoi exportate pe Marketplace-ul tinta, platforma transfera informatiile pe Marketplace-uri pe baza codurilor EAN (numite si GTIN) ale produselor. Acest lucru inseamna ca sunt posibile doua scenarii:


> Daca produsele pe care le vinzi sunt deja prezente pe Markeplace-urile tinta (daca codul de bare EAN este deja acolo), ofertele tale vor fi depasite automat in cateva ore, nu trebuie sa faci nicio alta actiune in acest sens si iti poti controla ofertele de la IMN;


> Daca produsele nu sunt inca listate pe Marketplace-urile tinta (EAN nu este prezent), acestea trebuie create mai intai pe Marketplace-urile tinta.


Odata ce acest lucru este facut, ofertele tale vor fi in mod automat asociate. Daca acesta este cazul tau, poti contacta managerul de cont al Marketplace-ului asociat sau serviciul de suport, care va fi disponibil pentru a te ajuta sa creezi produsele si sa realizezi traducerile.


Asigura-te ca utilizezi acelasi cod EAN atunci cand creezi produsul pe Marketplace-urile tinta.In cazul in care te afli in al doilea scenariu, poti crea produsele pentru fiecare Marketplace, urmand instructiunile de mai jos:


For Kaufland.de, click here : Instructions to create your products on Kaufland.de

For Cdiscount, click here : Instructions to create your products on Cdiscount

For ePrice, click here : Instructions to create your products on ePrice

For eMAG, click here : Instructions to create your products on eMAG


Daca nu poti face acest lucru pe cont propriu, poti solicita ajutor de pe Marketplace-urile tinta pentru crearea de produse si traduceri. 


Pentru CDiscount (daca CDiscount este Marketplace-ul tinta), se poate solicita deschiderea unui ticket la back office-ul Cdiscount; poti utiliza subiectul „IMN - Request Help - Product Creation and Offer Sync”. 


Pentru celelalte Marketplace-uri, acest lucru poate fi solicitat prin trimiterea unui e-mail catre echipele dedicate prin:


eMAG - https://marketplace.emag.ro/claims/messages/new  

Kaufland.de - seller@kaufland-online.de

ePRICE - supporto.venditori@eprice.it 

IMN poate avea grija de crearea continutului meu de produs pe Marketplace-urile mele tinta?


IMN are grija sa trimita informatiile despre oferta in mod automat (EAN, Pret, Expediere etc.) catre Marketplace-urile tinta pe care le-ai selectat.


Daca produsele nu sunt prezente, IMN va reveni cu un mesaj in „Lista de oferte” a Marketplace-ului selectat care spune „Produs necunoscut”.


IMN nu poate creea automat continut care nu este prezent pe Marketplace-ul tinta - aceasta operatiune va trebui facuta direct din back-office-urile Marketplace.


Cu toate acestea, IMN poate facilita aceasta operatiune prin colectarea catalogului de produse / feed-ului in diferitele limbi disponibile si transferarea acestuia pe Marketplace-uri pentru facilitarea activitatii.


Vei gasi functionalitatea „Catalog” in meniul din stanga al IMN space.


Am nevoie sa creez variatii ale produselor mele inainte de a putea sa le vand (variatii in dimensiune, culori ...) - Cum procedez?

Acest lucru este specific pentru produsele care au variatii de dimensiune si/sau culoare - este necesar un pas suplimentar initial la nivel de Marketplace pentru a se potrivi cu dimensiunea / schema de culori cu familia SKU potrivita. 

Pentru Cdiscount, vei gasi instructiuni aici :https://cdiscount-marketplace.force.com/help/s/article/Comment-cr%C3%A9er-des-produits-variants?language=en_US

Pentru Kaufland, vei gasi instructiuni aici:  https://www.kaufland.de/produktdaten/guideline/  

Trebuie sa-mi traduc catalogul din limba locala inainte de a lista produsul - cum pot face acest lucru?

Daca o parte din catalog nu se potriveste, poate fi necesar sa o traduci inainte de a putea lista produse pe Marketplace-urile tinta alese de tine.

Esti liber sa utilizezi orice instrument de traducere platit sau gratuit disponibil (DeepL, Google...)

Te rugam sa retii ca IMN colaboreaza cu Powerling pentru a-ti aduce cele mai bune servicii de traducere si localizare pentru a-ti dezvolta afacerea.

Powerling isi sprijina clientii in extinderea lor internationala si transformarea digitala multiculturala, oferind servicii de consultanta, traducere, localizare si integrare in peste 75 de limbi. 

Mai multe informatii aici : https://imn.powerling.com/