Comenzi


Cum pot regasi si gestiona comenzile mele prin API sau prin intermediul software-ului meu existent?


Vei afla mai multe informatii vizitand sectiunea dedicata: : Plugins 


Pentru ce solutii de e-commerce este ofertia integrare?

IMN ofera module de comenzi pentru PrestaShop, Magento 1, Magento 2 si PlentyMarkets. JTL / Wawi prin Unicorn a dezvoltat, de asemenea, un plug-in pentru comenzi.

Vei gasi modulele pe pagina dedicata aici: Plugin-uri

Daca utilizezi alte solutii de  e-commerce este posibil sa integrezi API-ul IMN, dar partea finala va trebui sa fie dezvoltata de catre tine in conformitate cu instructiunile API IMN disponibile aici: https://api-docs.imn.io/ 


Unde imi vad comenzile de pe Marketplace-urile tinta?


Comenzile pe care le vei primi de la Marketplace-urile tinta (ePRICE, Cdiscount si Kaufland) vor fi centralizate in sectiunea Comenzi IMN. De asemenea, poti gestiona statusul comenzii.

Te rugam sa retii ca functionalitatea de sincronizare a comenzilor eMAG nu este disponibila - pentru a consulta comenzile eMAG, pentru moment, trebuie sa vizitezi back office-ul eMAG.

Poti utiliza IMN pentru a sincroniza ofertele si pentru a consulta comenzile de pe platforma eMAG de back office. Trebuie sa retii ca acest lucru se aplica numai pentru eMAG, pentru toate celelalte Marketplace-uri tinta, comenzile sunt centralizate in IMN.

Comenzile tale de pe Marketplace-urile tinta nu vor fi insa vizibile pe Marketplace-ul de origine.

Vei continua sa vezi comenzile de pe Marketplace-ul de origine, iar toate comenzile de pe Marketplace-urile tinta vor fi centralizate pe IMN. 


Nu vad comenzile de la eMAG in back-office-ul meu IMN

Te rugam sa retii: comenzile eMAG sunt gestionate direct din back office-ul eMAG, care este usor accesibil din prezentarea generala a IMN.


Pentru a vizualiza back office-ul eMAG: Click pe logo-ul eMAG , apoi pe butonul albastru.


De acolo vei putea sa gestionezi expedierile, mesajele clientilor si sa fii in contact cu asistenta eMAG pentru orice intrebare pe care ai putea-o avea legata de operatiunile de pe eMAG Marketplace.


Cum pot gestiona livrările?

Te rugam, sa ai in vedere o recapitulare a politicilor de livrare pentru fiecare Marketplace - te rugam, sa consulti termenii si conditiile Marketplace, deoarece aceste moduri de operare se pot schimba:


Kaufland.de


Sellerii isi pot configura setarile de expediere individual, inclusiv costurile de expediere si timpii de livrare. Acestea pot oferi fie transport gratuit, fie sa precizeze costurile de transport separat. Pentru a configura costurile de expediere, trebuie create grupuri de expediere, urmand sectiunea "Versandeinstellungen" din backend-ul seller-ului. Timpul de livrare poate fi ales asa cum consideri, sellerii trebuie doar sa se asigure ca pot fi livrate comenzile in termenul acordat.


Cdiscount


Modul untracked ("Mod normal") este disponibil numai pentru produsele cu o valoare mai mica de 25 €. Peste acest prag, urmarirea + modurile inregistrate sunt obligatorii.


Comerciantii vor trebui sa ofere o optiune de tracking a coletelor, in toate cazurile.


Modul Express este, de asemenea, optional daca poti livra clientilor in termen de 1 zi lucratoare, excluzand timpul pregatirii.


Transportul gratuit este recomandat, dar nu obligatoriu.


ePRICE


Sellerii isi pot configura setarile de expediere individual, inclusiv costurile de expediere si timpii de livrare. Acestea pot oferi fie transport gratuit, fie sa precizeze costurile de transport separat. Sellerul poate configura costurile de transport in backend-ul Marketplace-ului. Timpul de livrare poate fi, de asemenea, ales in mod liber, sellerii trebuie doar sa se asigure ca pot fi livrate comenzile in termenul asumat.


eMAG


Transportul gratuit nu este obligatoriu. Costul de transport poate fi decontat direct in sectiunea taxei de expediere. Comenzile ar trebui sa fie expediate, in mod ideal, in 24/48 ore. Exceptiile pot fi facute pana la 10 zile. Sellerii trebuie sa stabileasca un indicator al timpului de manipulare pentru fiecare SKU.
Marketplace-urile ofera servicii de Fulfilment pentru comenzi?

In ceea ce priveste programele de transport si fulfilment, fiecare Marketplace are diferite optiuni care pot deveni parte din modul in care iti gestionezi ofertele/comenzile.


Insa, aceste detalii trebuie sa fie verificate cu Marketplace-ul in mod specific. Cdiscount si eMAG pot oferi optiunea unui program de fulfilment.


In ceea ce priveste eMAG Fulfilment, poti solicita prin deschiderea unui ticket pe sistemul de asistenta : https://marketplace.emag.ro/claims/messages/new


Pentru Cdiscount - Trimiterea unui mesaj prin intermediul site-ului institutional https://marketplace.cdiscount.com


Pentru informatii suplimentare privind serviciile de transport propuse de celelalte Marketplace-uri:


Kaufland.de - seller@kaufland-online.de


ePRICE - supporto.venditori@eprice.it


Ce companie de transport / curier ar trebui sa folosesc?

Ai libertatea de a alege orice companie de transport, atat timp cat aceasta este in masura sa furnizeze un AWB pentru client si poate servi tara in care se afla clientul in intervalul de timp asteptat pentru fiecare Marketplace.


Iata cativa curieri internationali populari pe care ii poti utiliza:


DHL : https://www.dhl.com/


DPD : https://www.dpd.com/group/en/services/business-shipping/


Fedex : https://www.fedex.com/


UPS : https://www.ups.com/


TNT : https://www.tnt.com/


Lista nu este restrictiva, iar IMN, prin intermediul Marketplace-urilor, permite mai mult de 40 de companii de transport diferite.


Cum pot gestiona retururile?

Te rugam, sa ai in vedere mai jos politicile respective pentru retururi pe fiecare Marketplace - te rugam, sa consulti termenii si conditiile Marketplace, deoarece aceste moduri de operare se pot schimba:


Kaufland.de


Ca orice solicitare a clientului, retururile trebuie sa fie procesate in termen de 48 de ore in zilele lucratoare. In cazul in care valoarea produsului returnat depaseste 40,00 EUR (40,01 EUR, excluzand taxele de livrare pentru livrarea initiala), sellerul trebuie sa suporte costurile de retur si sa furnizeze o eticheta de retur preplatita.

In caz contrar, clientul suporta costurile de retur. Adresa de retur nu trebuie sa fie in Germania, dar trebuie sa fie in Europa.


Eprice


Manipularea retururilor va fi realizata direct in backend-ul seller-ului prin intermediul fluxului de discutii cu clientul.

Costurile de retur vor fi suportate de client doar in cazul retragerii si daca adresa de retur este in Italia. In toate celelalte cazuri, acesta va fi suportat de seller.

O adresa de returnare locala nu este obligatorie, dar este recomandata.


Cdiscount


Manipularea retururilor va fi realizata direct in magazinul seller-ului prin intermediul fluxului de discutii cu clientul.


Costurile de retur vor fi suportate de client numai in caz de retragere SI daca adresa de retur este in Franta. In toate celelalte cazuri, acestea vor fi suportate de seller.


Daca comerciantul doreste sa trimita o eticheta preplatita, o poate face si in fluxul de discutii.


eMAG


In functie de optiunea logistica pentru expedierea comenzilor, retururile pot fi gestionate fie de eMAG (servicii de onorare a comenzilor), fie de catre selleri (daca aleg sa expedieze direct catre utilizatorul final).

Costurile de retur sunt decise exclusiv de catre seller. Adresa locala de retur nu este obligatorie, cu exceptia FBE.


Cum voi fi platit pentru vanzarile mele?

Vei fi platit pentru vanzarile tale direct de catre Marketplace-uri, urmand propriile conditii de plata - Fiecare canal iti va transfera fondurile corespunzatoare doar vanzarilor efectuate pe acest canal, pe o perioada de referinta.

Te rugam sa afli toate informatiile aici:


Please find all the information here