Retururi si livrari


Cum pot gestiona livrarile?


Te rugam, sa ai in vedere o recapitulare a politicilor de livrare pentru fiecare Marketplace - te rugam, sa consulti termenii si conditiile Marketplace, deoarece aceste moduri de operare se pot schimba:


Kaufland.de


Sellerii isi pot configura setarile de expediere individual, inclusiv costurile de expediere si timpii de livrare. Acestea pot oferi fie transport gratuit, fie sa precizeze costurile de transport separat. Pentru a configura costurile de expediere, trebuie create grupuri de expediere, urmand sectiunea "Versandeinstellungen" din backend-ul seller-ului. Timpul de livrare poate fi, de asemenea, ales in mod liber, sellerii trebuie doar sa se asigure ca pot fi livrate comenzile in termenul asumat.


Cdiscount


Modul untracked ("Mod normal") este disponibil numai pentru produsele cu o valoare mai mica de 25 €. Peste acest prag, AWB + modurile inregistrate sunt obligatorii.

Comerciantii vor trebui sa ofere o optiune de AWB in toate cazurile.

Modul Express este, de asemenea, optional daca poti livra clientilor in termen de 1 zi lucratoare, excluzand timpul de procesare.

Transportul gratuit este recomandat, dar nu obligatoriu.


ePRICE


Sellerii isi pot configura setarile de expediere individual, inclusiv costurile de expediere si timpii de livrare. Acestea pot oferi fie transport gratuit, fie sa precizeze costurile de transport separat. Sellerul poate configura costurile de transport in backend-ul seller-ului. Timpul de livrare poate fi, de asemenea, ales in mod liber, sellerii trebuie doar sa se asigure ca pot fi livrate comenzile in termenul asumat.


eMAG


Transportul gratuit nu este obligatoriu. Costul de transport poate fi decontat direct in sectiunea taxei de expediere. Comenzile ar trebui sa fie expediate, in mod ideal, in 24/48 ore. Exceptiile pot fi facute pana la 10 zile. Sellerii trebuie sa stabileasca un indicator al timpului de manipulare pentru fiecare SKU.


Cum pot gestiona retururile?

Te rugam, sa ai in vedere mai jos politicile respective pentru retururi pentru fiecare Marketplace - te rugam sa consulti termenii si conditiile Marketplace, deoarece aceste moduri de operare se pot schimba:


Kaufland.de


Ca orice solicitare a clientului, retururile trebuie sa fie procesate in termen de 48 de ore in zilele lucratoare. In cazul in care valoarea produsului returnat depaseste 40,00 EUR (40,01 EUR, excl. taxele de livrare pentru livrarea initiala), sellerul trebuie sa suporte costurile de retur si sa furnizeze o eticheta de retur preplatita.

In caz contrar, clientul suporta costurile de retur. Adresa de retur nu trebuie sa fie in Germania, dar trebuie sa fie in Europa.Eprice


Manipularea retururilor va fi realizata direct in backend-ul seller-ului prin intermediul fluxului de discutii cu clientul.

Costurile de retur vor fi suportate de client doar in cazul retragerii si daca adresa de retur este in Italia. In toate celelalte cazuri, acestea vor fi suportate de seller.

O adresa de retur locala nu este obligatorie, dar este recomandata.Cdiscount


Manipularea retururilor va fi realizata direct in magazinul seller-ului prin intermediul fluxului de discutii cu clientul.

Costurile de retur vor fi suportate de client numai in caz de retragere SI daca adresa de retur este in Franta. In toate celelalte cazuri, acestea vor fi suportate de seller.

Daca comerciantul doreste sa trimita o eticheta preplatita, o poate face si in fluxul de discutii.


eMAG


In functie de optiunea logistica pentru expedierea comenzilor, retururile pot fi gestionate fie de eMAG (prin serviciul de Fulfilment), fie de catre selleri (daca aleg sa expedieze direct catre utilizatorul final).

Costurile de returnare sunt decise exclusiv de catre seller. Adresa locala de returnare nu este obligatorie, cu exceptia FBE.


Ce companie de transport / curier ar trebui sa folosesc?


Ai libertatea de a alege orice companie de transport maritim, atat timp cat aceasta este in masura sa furnizeze un AWB pentru client si poate servi tara in care se afla clientul in intervalul de timp asteptat pentru fiecare Marketplace.


Iata cativa curieri internationali populari pe care ii poti utiliza:


DHL : https://www.dhl.com/


DPD : https://www.dpd.com/group/en/services/business-shipping/


Fedex : https://www.fedex.com/


UPS : https://www.ups.com/


TNT : https://www.tnt.com/


Lista nu este restrictiva, iar IMN, prin intermediul Marketplace-urilor, permite mai mult de 40 de companii de transport diferite.