Cum sa iti gestionezi ofertele


Cum imi pot exporta ofertele de pe Marketplace-ul de origine pe Marketplace-ul tinta?

Pentru a exporta ofertele de pe Marketplace-ul de origine, doar conecteaza-te pe IMN, introducand datele de logare API in sectiunea „Marketplace de origine”.


Odata ce API-urile sunt detectate, va incepe importul catre IMN.


Daca apoi doresti sa exporti pe Marketplace-urile tinta, trebuie doar sa urmezi aceeasi pasi si sa stabilesti pretul si conditiile de transport.


Check the video here showing you how to do so step-by-step 

Cum pot exporta doar anumite oferte?

Pentru a selecta doar anumite oferte care urmeaza sa fie exportate pe Marketplace-ul tinta, apasa click pe sageata din apropierea Marketplace-ului tinta, selecteaza butonul albastru de mai jos „vezi ofertele exportate”, iar din lista pe care o vei avea in partea dreapta, selecteaza posibilitatea de a seta ofertele „activate” sau „dezactivate”.

De asemenea, poti „edita” fiecare parametru de oferta (pret, inventar, stoc) pentru fiecare oferta.

Poti urmari acest tutorial daca ai nevoie de mai mult ajutor: Selecteaza ofertele pentru export

Select the offers to export

Cum pot edita valorile pentru toate ofertele, cum ar fi pretul, expedierea si timpul de procesare?

Daca vrei sa modifici pretul ofertei, costurile de transport si timpul de procesare a tuturor ofertelor, poti face cu usurinta acest lucru printr-un click pe Marketplace-ul respectiv din meniul IMN din partea stanga si selectand „pret si transport” -  Click here if you want to see a help video


> Te rugam sa retii ca Cdiscount accepta un timp maxim de pregatire de 5 zile in total. Daca timpul de procesare este mai mare de atat, ofertele nu vor fi afisate corect pe Cdiscount, in ciuda faptului ca sunt exportate prin IMN.


Acest lucru este explicat si in sectiunea „Pret si expediere”.


Timpul total de pregatire pentru ofertele tale (valoarea stabilita pe marketplace-ul de origine + intarzierea, in cazul in care le adaugi prin IMN) trebuie sa fie de maximum 5 zile.  „Timpul de procesare”, reprezinta timpul necesar pentru a preda coletul catre curieri. Pe de alta parte, „timpul de expediere”, va fi calculat automat de marketplace.


Cum pot edita valorile pentru o singura oferta exportata?

Dupa cum este explicat explicat mai sus, poti face click pe simbolul celor trei linii de pe linia ofertei respective din lista de export si poti face click pe Editare. Vor aparea o serie de parametri editabili, inclusiv pretul, expedierea si stocul.


You can click here for more help

Vreau sa exclud trimiterea unor oferte catre Marketplace-urile tinta, cu propriile mele reguli personalizate. Cum pot face acest lucru? 

Cu ajutorul „Filtrelor de excludere”, poti determina setul specific de reguli si poti exclude anumite oferte din IMN, hotarand cum sa le trimiti pe Marketplace-urile tinta la alegere.


De asemenea, poti sa diferentiezi aceste reguli de la un Marketplace tinta la altul, precum si sa atribui mai multe reguli simultan. Datorita comutatorului de pornire/oprire din coloana din dreapta, poti activa sau dezactiva cu usurinta filtrele de excludere oricand. Gasesti mai jos ghidul care arata cum iti poti personaliza exportul in doar cateva click-uri!


Te rugam, sa urmaresti ghidul de mai jos pentru a vedea care sunt pasii urmatori: Ce se intampla daca sincronizarea din Dashboard apare valida, sagetile sunt toate verzi, dar ofertele mele nu apar pe Marketplace-ul tinta?

Atunci cand ofertele sunt importate pe IMN prin intermediul Marketplace-ului de origine si apoi exportate pe Marketplace-ul tinta, platforma transfera informatiile intre Marketplace-uri pe baza codurilor EAN (numite si GTIN) ale produselor. Acest lucru Inseamna ca sunt posibile doua scenarii:


> Daca produsele pe care le vinzi sunt deja prezente pe Marketplace-urile tinta (daca codul de bare EAN este deja acolo), ofertele tale vor fi transferate automat in cateva ore, nu trebuie sa faci nicio alta actiune in acest sens si iti poti controla ofertele de pe IMN;


> Daca produsele sunt inexistente pe Marketplace-urile tinta (EAN nu este prezent), acestea trebuie create mai intai pe Marketplace-urile tinta. 


Odata ce acest lucru este facut, ofertele tale vor fi asociate automat. Daca acesta este cazul tau, poti contacta managerul de cont al Marketplace-ului asociat, care va fi disponibil pentru a te ajuta sa creezi produsele si sa completezi traducerile. 


Asigura-te ca utilizezi acelasi cod EAN atunci cand creezi produsul pe Marketplace-urile tinta.


In cazul in care te afli in al doilea scenariu, poti crea produsele pentru fiecare Marketplace, urmand instructiunile de mai jos:


For Kaufland.de, click here : Instructions to create your products on Kaufland.de

For Cdiscount, click here : Instructions to create your products on Cdiscount

For ePrice, click here : Instructions to create your products on ePrice

For eMAG, click here : Instructions to create your products on eMAGDaca nu poti face acest lucru pe cont propriu, poti solicita ajutor de pe Marketplace-urile tinta pentru crearea de produse si traduceri. 


Pentru CDiscount (daca CDiscount este Marketplace-ul tinta), se poate solicita deschiderea unui ticket la back office-ul Cdiscount; poti utiliza subiectul „IMN - Request Help - Product Creation and Offer Sync”. 


Pentru celelalte Marketplace-uri, acest lucru poate fi solicitat prin trimiterea unui e-mail catre echipele dedicate la:


eMag - imn.emag@emag.ro


Kaufland.de - seller@kaufland-online.de 


EPrice -  supporto.venditori@eprice.it

Am facut modificari manual pe back office-ul Marketplace-ului tinta, in timp ce sincronizarea mea IMN este activa. Acest lucru ar provoca o suprascriere pe modificarile mele?

Daca te conectezi pe Marketplace-ul tinta cu IMN, acesta va actualiza ceea ce este afisat pe Marketplace-ul tinta, inlocuind alte modificari manuale pe care le-ai putea face singur pe acel Marketplace tinta din back-office.


Acest lucru se refera la modul in care, in principiu, functioneaza IMN: in fiecare ora, IMN actualizeaza Marketplace-ul tinta, trimitandu-i informatii pe baza a ceea ce se sincronizeaza de pe Marketplace-ul de origine.


Daca efectuezi o modificare manual pe Marketplace-ul tinta din back-office in timp ce conexiunea pe Dashboard-ul IMN este activa, aceasta modificare va fi, prin urmare, suprascrisa de IMN.


Daca doresti ca modificarile manuale efectuate la back office-ul Marketplace-ului tinta sa ramana in vigoare, este inca posibil, dar in acest caz, solutia ar fi sa gestionezi manual Marketplace-ul tinta, „dezactivand sincronizarea” din Dashboard-ul IMN.


Poti face acest lucru, si inca sa mai fi un utilizator IMN, si sa beneficiezi de reduceri comerciale la costurile de membru pe fiecare Marketplace.


Sincronizarea fata de Cdiscount pare valida, sagetile sunt toate verzi, dar ofertele mele nu apar pe Marketplace-ul tinta?


In cazul Cdiscount ca Marketplace tinta, ti se va cere sa completezi 3 moduri de livrare:


Standard (Fara urmarire, numai pentru comenzile cu valoare mica)


Urmarit - Tracked (cu un numar de urmarire valid)


Inregistrat - Registered (Cu un numar de urmarire valid + livrare cu o semnatura)


Cdiscount necesita ca atat Tracked, cat si Registered sa fie completate pentru orice oferta - In instrumentul IMN, va trebui sa completezi ambele moduri pentru ca ofertele tale sa fie activate.


Modul „Standard” este optional - poti alege sa nu oferi deloc comenzi nemonitorizate (untracked), in orice caz, clientul nu va putea alege nemonitorizat pentru toate comenzile care depasesc un anumit prag.More information here : https://imnnow.com/files/cto_layout/downloads/en/Cdiscount%20Delivery%20Methods.pdf

Dashboard-ul meu IMN afiseaza o eroare: „Este necesara crearea de variatii” - Ce trebuie sa fac?

Acest lucru este specific pentru produsele care au variatii de dimensiune si/sau culoare - este necesar un pas suplimentar initial la nivel de Marketplace pentru a se potrivi cu dimensiunea / schema de culori cu familia SKU potrivita. 

Pentru Cdiscount, vei gasi instructiuni aici :https://cdiscount-marketplace.force.com/help/s/article/Comment-cr%C3%A9er-des-produits-variants?language=en_US

Pentru Kaufland, veti gasi instructiuni aici:  https://www.kaufland.de/produktdaten/guideline/  


Cum imi suspend noua sincronizare a ofertei pe unul dintre Marketplace-uri (Ce se intampla mai exact daca dezactivez sageata de sincronizare) ?

Daca doresti sa suspenzi temporar actualizarile de la IMN catre unul dintre Marketplace-urile tinta, apasa click pe sageata corespunzatoare din back-office-ul IMN si selecteaza „Dezactivati sincronizarea”, asa cum apare aici: : Disable syncCu aceasta solutie, iti va fi posibil sa utilizezi direct back-office-ul Marketplace pentru a-ti trimite informatiile despre oferta, daca preferi acest lucru.


Foarte important! Te rugam sa retii ca acest lucru va impiedica actualizari suplimentare ale stocului / pretului / transportului catre Marketplace-ul tinta, dar NU va elimina lista de oferte care a fost trimisa anterior pe Marketplace. Acest lucru ramane inca vizibil pentru consumatori: IMN nu va mai trimite informatii noi catre Marketplace, dar datele adaugate anterior vor fi in continuare acolo. Daca, in schimb, doresti sa-ti setezi in stand-by magazinul (nu iti arata ofertele catre consumatori), te rugam, sa urmezi procedura „Modul de vacanta”.Cum imi suspend complet vanzarile pe unul dintre Marketplace-uri (Modul vacanta)?

Daca doresti sa suspenzi complet vanzarile pe unul sau mai multe Marketplace-uri (pune lista de oferte in stand-by, nu o afisa consumatorilor), te rugam, sa retii ca doar dezactivarea sincronizarii din Dashboard (oprirea sagetii catre Marketplace-ul tinta) NU va fi suficienta.


Va trebui sa activezi modul de vacanta pe fiecare dintre Marketplace-urile pe care doresti sa suspenzi publicarea ofertei.


Mai jos, poti gasi procedura pentru fiecare Marketplace.


Kaufland.de:


Poti utiliza o functie de editare in masa pentru a intrerupe toate articolele din magazin: https://sellerportal.kaufland.de/offers/


Te rugam sa procedezi dupa cum urmeaza:


Selectezi toate elementele -> se va desfasura o  lista -> Selectezi actiunea „Pauza”


Daca iti actualizezi stocul printr-un sistem de magazin sau o interfata software, te rugam, sa faci modificarile necesare si acolo, pentru a evita ca noile comenzi sa vina in timpul liber. In ciuda faptului ca ofertele tale sunt offline, iti reamintim sa verifici in mod regulat ticketele clientilor si sa raspunzi in termen de 48 de ore.


Cdiscount : 

Instructions for Holiday Mode (Cdiscount)ePRICE : 


In back-end-ul ePRICE, apasa click pe „Contul meu > Setare”.


Ai un camp cu date in care scrie „Inchis de la” - Te rugam sa introduci datele de vacanta pe care doresti sa le implementezi si apasa click pe „Salveaza”.


Ofertele tale vor fi eliminate de pe site in aceasta perioada si nu vor fi inregistrate comenzi noi


eMAG : 

Instructions for Holiday Mode (eMAG)

Cum se utilizeaza functia on/off si functia „dezactivati toate” din lista de oferte exportate? Care este diferenta dintre „dezactivati toate” in export si sageata „dezactivati sincronizarea ofertei” din Marketplace-ul tinta?


Pentru fiecare Marketplace tinta, vei putea accesa o lista detaliata a ofertelor exportate in care sunt afisate mai multe optiuni - inclusiv dezactivarea unora dintre ofertele tale sau a tuturor ofertelor pentru a le impiedica sa apara pe Marketplace-urile selectate.

Este important sa clarificam cum functioneaza optiunile „on / off” si „dezactivati toate”.

Prin „dezactivarea tuturor” ofertelor exportate, nu vor fi trimise actualizari suplimentare catre Marketplace-ul tinta, dar ofertele de pe Marketplace-ul tinta vor fi in continuare vizibile pentru consumatori conform sincronizarii anterioare.


On / off pe oferte unice sau grupuri de oferte, desi, va merge un pas mai departe: Daca selectati „off” pentru anumite oferte, acestea vor avea stoc 0 pe Marketplace-ul tinta - si, prin urmare, nu vor mai fi vandute.

Daca scopul tau este sa blockezi tot catalogul (toate ofertele tale sa aiba stoc 0), atunci cel mai sigur si mai rapid mod de a face acest lucru este sa setezi magazinul in „Modul de vacanta” din back-office-ul Marketplace aferent. Procedurile pentru fiecare Marketplace-uri sunt disponibile aici. Procedures per Marketplaces are available here.